Hlavní obsah

Komunistická poslankyně se stala terčem kyberšikany

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsedkyně liberecké krajské KSČM Dana Lysáková se stala na Facebooku obětí kyberšikany. Rozhodla se tedy bránit a podala trestní oznámení. Policie následně vypátrala ženu podezřelou z autorství nekalostí. Největší šok ale nastal, když Lysáková zjistila, že podezřelou obhajuje její stranická kolegyně ze stejného kraje, poslankyně KSČM Marie Nedvědová.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dana Lysáková

Článek

Lysáková v pátek na dotaz Práva ke kyberšikaně uvedla: „Pravda to je. Celá věc trvala přes rok. Byl to absolutní pocit bezbrannosti. Profil obsahoval lži a zesměšňování.“

OmluvaV první verzi článku jsme omylem zaměnili osoby v tomto případu. Nepravdivě jsme napsali, že podezřelou z útoků na Danu Lysákovou je poslankyně KSČM Marie Nedvědová, ta však podezřelou pouze obhajuje.Redakce Novinek a vydavatel BORGIS a.s., se sídlem Praha 2, Slezská 2127/13, se omlouvá JUDr. Marii Nedvědové za zcela nepravdivé a difamující tvrzení uveřejněné dne 18. 2. 2012 na stránkách Novinky.cz v článku, který jsme původně vydali pod titulkem "Rudá kyberšikana: poslankyni KSČM anonymně ostouzela její soudružka".Za chybu se omlouváme i čtenářům Novinek.

Případ se dostal k soudu, který trestním příkazem vynesl podmíněný trest. Následovalo ale odvolání, a tak se bude věc podle Lysákové řešit 5. dubna v rámci klasického soudního řízení.

Ke skutečnosti, že obhájkyní údajné autorky kyberšikany je stranická kolegyně, Lysáková poznamenala: „Bohužel, je to tak.“

Nedvědová v pátek nebrala telefon.

Vztahy v liberecké krajské KSČM jsou dlouhodobě napjaté. Loni v červnu si Nedvědová postěžovala, že ji její spolustraníci nechtějí pustit do kanceláře v Ječné ulici v Liberci, která se nachází v budově, kde sídlí liberecká krajská rada KSČM vedená Lysákovou.

Ta na dotaz Práva uvedla, že poslankyně přístup do kanceláře „samozřejmě má“.

Nedvědová byla přetřásána v médiích také proto, že zaměstnala jako poslaneckého asistenta svého syna Vladimíra.

Reklama

Výběr článků

Načítám