Hlavní obsah

Víkend přinese šest stupňů nad nulou a déšť, pak teploty opět spadnou

Novinky, jas

Přívaly sněhu, které v posledních dnech komplikovaly život nejen řidičům, vystřídá o víkendu oteplení, které s sebou přinese převážně dešťové srážky a odpolední teploty až šest stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Oproti předchozímu víkendu, kdy se teploty i přes den pohybovaly hluboko pod bodem mrazu, se nyní musíme připravit spíše na déšť. "Bude převládat velká oblačnost s přeháňkami," konstatovala Honsová, podle níž se sněžení bude v sobotu vyskytovat pouze v horských oblastech. V nižších polohách je třeba očekávat déšť nebo srážky smíšené.

Ranní minima budou klesat na jeden až minus tři stupně, přes den se budou teploty šplhat do intervalu dvou až šesti stupňů. Ráno a večer se může na vozovkách a chodnících objevit náledí, před nímž varoval český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podobná situace bude panovat i v neděli. "Ranní minima se budou pohybovat v rozmezí tří a minus jednoho stupně, přičemž chladněji bude na východě území," doplnila Honsová. I nadále bude hrozit náledí.

Maximální teploty přes den zůstanou mezi dvěma a šesti stupni, nadále bude převládat oblačné počasí. Sněhové srážky se z horských poloh v průběhu dne dostanou i do nižších poloh.

S počátkem nového týdne očekávají meteorologové ochlazení. Díky výběžku vysokého tlaku vzduchu by mělo být méně oblačnosti a převládat by mělo polojasno. V noci budou teploty znovu klesat k minus pěti stupňům, zatímco odpolední maxima budou kolísat mezi minus jedním a třemi stupni. Objevit se může i slabé sněžení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám