Hlavní obsah

Nebyli jsme ve zprávách, stěžuje si Jarolím z VV na televize

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím není spokojen, jak hlavní tuzemské televize informovaly o dvojici tiskových konferencí, které VV v nedávných týdnech uspořádaly k závažným kauzám. Podal kvůli tomu stížnost na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a Radu České televize.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Jarolím

Článek

Jarolím si stěžuje na neobjektivitu vysílání České televize, televize Nova a televize Prima, které svorně nezařadily do svých hlavních zpravodajských relací jakékoliv zmínky o tiskových konferencích VV věnovaných podání trestních oznámení v souvislosti s výstavbou dálnice D47 (23. ledna) a nečinnosti českých ministerstev v kauze Mostecké uhelné společnosti (10. února).

Jarolím, který podnět nepodal jako místopředseda VV a přímý aktér obou tiskových konferencí, ale coby předseda občanského sdružení European initiatory institute, se pozastavil na tím, že ačkoliv štáby všech tří televizí pořizovaly z brífinků záznam, v hlavních zprávách dostaly přednost jiné materiály.

Přenos z obou brífinků běžel živě

Podle Jarolíma je to "v rozporu s povinností provozovatelů poskytovat objektivní a vyvážené informace nezbytné pro svobodné vytváření názorů". Sám však zároveň připomíná, že zpravodajský kanál ČT24 přenášel obě tiskové konference živě.

Předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová detaily stížnosti v pondělí v podvečer ještě neznala. "Posoudíme ji zcela standardně," dodala s tím, že si rada podle všeho nechá vypracovat analýzu a i s ohledem na ni se se stížností vypořádá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám