Hlavní obsah

Širší vedení ČSSD podpořilo vyšachování libereckého hejtmana Eichlera

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsednictvo sociální demokracie na svém pátečním jednání v Lidovém domě podpořilo nominaci členky vedení liberecké krajské stranické organizace Lenky Kadlecové na post lídra kandidátky v podzimních volbách. Kadlecová má podle představy ČSSD nahradit současného libereckého hejtmana Stanislava Eichlera, jak už v pátek informovalo Právo.

Článek

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci po jednání informoval, že předsednictvo strany vzalo na vědomí nominaci Kadlecové na post lídra liberecké krajské kandidátky.

Jak v pátek uvedlo Právo, liberecký hejtman Eichler s podzimními volbami skončí ve funkci.

Organizace sociálních demokratů v regionu se totiž dohodly, že už hejtmana nedají na kandidátku. Místo toho bude vyslán do klání o Senát. V souboji o horní komoru už přitom jednou neuspěl.

Dohodu v rámci liberecké krajské ČSSD, které šéfuje europoslanec Robert Dušek, potvrdil Právu sám Eichler. Odmítl, že se sám rozhodl už pozici hejtmana neobhajovat.

Širší vedení soc. dem. také vzalo na vědomí nominaci Martina Netolického na post lídra kandidátky v Pardubickém kraji. Netolický nahradí současného hejtmana Radko Martínka, který se bude ucházet stejně jako Eichler o Senát.

Předsednictvo podpořilo i nominaci současné ústecké hejtmanky Jany Vaňhové pro podzimní volby. Vaňhové tak nehrozí „odsun“ na kandidátku do Senátu, bude post hejtmanky obhajovat. Všechny nominace, které v pátek podpořilo předsednictvo soc. dem., ještě musí stvrdit příslušné stranické krajské konference.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám