Hlavní obsah

Příští týden se oteplí, alespoň na nulu

Novinky, jas

Mrazivé počasí posledních dnů by mělo podle výhledu meteorologů skončit v příštím týdnu. Podle předpovědi se poměrně výrazně oteplí a odpolední maximální teploty se dostanou k nule. Než se tak stane, přijde o víkendu další ochlazení, při němž mohou teploty ráno klesat až pod minus 25 stupňů Celsia.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Článek

Ve čtvrtek by mělo být podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) převážně polojasno až oblačno. Na severu území se může objevit slabé sněžení. Přes den se rtuť vyšplhá na minus deset až minus šest stupňů. V noci mohou teploty klesat až k minus 20 stupňům, častěji však budou kolísat mezi minus 14 a minus 18 stupni.

Od pátku se začne vyjasňovat a dojde i k poklesu nočních teplot. Denní maxima zůstanou na hodnotách předchozího dne, v noci může opět ojediněle na sněhové pokrývce klesat teplota i pod minus 20 stupňů.

Po oba víkendové dny se můžeme těšit na jasnou či polojasnou oblohu. Zatímco v sobotu budou teploty přes den ještě kolísat mezi minus deseti a minus šesti stupni, v neděli se dostanou na minus osm až minus čtyři stupně. Obě noci však budou extrémně mrazivé a v místech se sněhovou pokrývkou mohou teploty klesat ojediněle i pod minus 25 stupňů Celsia, čekají meteorologové.

Příští týden přinese více oblačnosti, občasné sněžení a rovněž nárůst teplot. Ačkoliv zpočátku mohou noční teploty stále ještě klesat k minus 16 stupňům, postupně se ustálí na minus pěti až minus deseti stupni. Denní maxima vystoupají na minus čtyři až jeden stupeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám