Hlavní obsah

Sobotka přirovnal Drábka ke kapitánovi Concordie a hned bylo dusno

– Praha
Novinky, jas

Opoziční ČSSD chtěla na středeční schůzi zařadit nový bod. Šéf strany Bohuslav Sobotka navrhl, aby se poslanci dozvěděli "pravdu o situaci na úřadech práce". To Sněmovna odmítla a Sobotka následně přirovnal ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09) ke kapitánovi výletní lodi Concordia, která se před časem potopila u italských břehů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09)

Článek

Sobotka konstatoval, že ministr stejně jako kapitán Francesco Schettino uklidňuje, že vše je v pořádku a nakonec možná opustí "palubu potápějící se instituce" na níž ponechá úředníky s nefunkčním systém na vyplácení sociálních dávek.

Sám máte deset kilo másla na hlavě
Miroslav Kalousek o Bohuslavu Sobotkovi

Sobotkovo vystoupení rozezlilo ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), který rozhořčeně odmítl takovéto "neférové urážky", jimiž podle něj Sobotka vykreslil Drábka jako zbabělce.

"Můžete ministrům za TOP 09 vytýkat ledacos, ne však nedostatek odvahy a odpovědnosti," rozlítil se Kalousek. "Kde berete tuto odvahu vy," dotázal se vzápětí s tím, že Sobotka utíká od odpovědnosti za své působení v předchozích vládách ČSSD.

"Sám máte deset kilo másla na hlavě," připomněl emotivně Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám