Hlavní obsah

Sníh uzavřel čtyři silnice, s větrem se zápasit nedá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh komplikuje dopravu na řadě míst České republiky. V horských oblastech se tvoří sněhové jazyky, jinde je na vozovce zmrzlá vrstva sněhu. V Olomouckém kraji jsou dokonce čtyři silnice zcela uzavřené a silničáři čekají, až se uklidní vítr, aby mohli nasadit frézy.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Článek

Na Olomoucku museli silničáři uzavřít silnici mezi Hraničními Petrovicemi a Jívovou, mezi obcí Arnoltice a Veveří a mezi Norberčany a Novou Véskou.

"Uzavřené silnice jsou zafoukané, zaváté sněhem. Nedá se to vůbec projet, neprojede tudy ani sypač. Až ustane vítr, bude se muset do toho pustit fréza," řekl dispečer olomoucké správy silnic. Na ostatních silnicích Olomoucka je situace podstatně klidnější.

Na Prostějovsku řidiči neprojedou úsekem mezi Drahany a Nivou. "Je to klasika, když je v těchto místech sníh a vítr. Dá se to objet po druhé silnici s tříkilometrovou zajížďkou. Během dopoledne tam pošleme frézu," řekl ve středu dispečer prostějovské správy silnic.

Se zbytky sněhu se setkají motoristé ve všech krajích. Komunikace první třídy jsou převážně holé, suché a vymrzlé. Ve vyšších polohách je na silnicích nižších tříd vrstva ujetého sněhu.

Další sněžení přijde od severu ve středu. Srážky by měly ustávat večer s ubýváním oblačnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám