Hlavní obsah

Europoslanec za KDU-ČSL Březina opustil řady lidovců

Aktualizováno

Europoslanec za KDU-ČSL Jan Březina opustil řady lidovců. Vystoupení ze strany oznámil v úterý celostátnímu výboru KDU-ČSL.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Březina stříká logo na auto.

Článek

"Ano, ohlásil, že nás opouští. Je to škoda, ale čas běží dál," řekl serveru Aktuálně předseda lidovců Pavel Bělobrádek. Březina serveru řekl, že se mu nezamlouvá poslední směřování KDU-ČSL. Konkrétní být nechtěl. Dodal, že na středu chystá tiskové prohlášení.

Podle informací serveru Březina již delší dobu vyjednává s TOP 09 a není vyloučena jeho účast v letošních krajských volbách, měl by vést jednu z krajských kandidátek TOP 09. "Toto nám neoznámil, ale proslýchá se to už delší dobu. My jsme mu nabízeli, aby byl za nás lídrem v Olomouckém kraji, to ale odmítl," řekl serveru Bělobrádek.

Březina byl v roce 2000 jako lídr olomoucké kandidátky tehdejší čtyřkoalice zvolen prvním hejtmanem Olomouckého kraje, kterým byl až do zvolení do EP v roce 2004. V krajském zastupitelstvu působil i v letech 2004 až 2008. V komunálních volbách v roce 2006 byl opět zvolen do uničovského zastupitelstva. V Evropském parlamentu je od července 2004, zasedá mimo jiné ve výboru pro průmysl, výzkum a energetiku. Členem KDU-ČSL se stal v roce 1990, v roce 2009 kandidoval na předsedu strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám