Hlavní obsah

Dotace se rozjedou v dubnu, tvrdí Dobeš s tím, že o varování z Bruselu nikdo neví

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr školství Josef Dobeš (VV) v pondělí popřel, že by do ČR dorazil dopis, v němž by EU hrozila pozastavením dotací v celkové výši 53 miliard korun. Podle Dobeše je aktuálně pozastaveno proplácení dotací ve výši přes jednu miliardu korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

Článek

Existenci jakéhokoliv dokumentu s hrozbou zastavení dotací prý ministerstvo marně ověřovalo jak na úřadu vlády, tak v rámci bruselské exekutivy.

V pátek přitom premiér Petr Nečas (ODS) uvedl, že "zastavení operačního programu opravdu hrozí". V podobném duchu se vyjádřila i česká velvyslankyně při EU Milena Vicenová. [celá zpráva]

Dubnový termín Dobeš garantuje

Ministr uvedl, že do konce února bude do Bruselu odeslán materiál s návrhem dalšího řešení kritizovaných problémů a souhrn již přijatých opatření.

V dubnu by podle ministra mělo být proplácení dotací v plné výši obnoveno. Dobeš uvedl, že tento termín může garantovat. Zároveň připomněl, že podobně dal hlavu na špalek i v případě státních maturit, které se mu rovněž podařil rozběhnout.

Dobeš zároveň zkritizoval politiky opoziční ČSSD i koaliční TOP 09, kteří jej v minulých dnech opakovaně v souvislosti s hrozbou zastavení dotací kritizovali. Podle jeho slov vysílají podobná vyjádření negativní signály vůči Evropské komisi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám