Hlavní obsah

Z Barrandova do Nových Butovic by mohla jezdit lanovka

Praha

Městskou část Prahy 5 Barrandov, která se nachází na kopci, a městskou část Prahy 13 Nové Butovice by v budoucnu mohla spojit lanovka. Záměr schválila rada městské části Prahy 13. Starosta této části David Vodrážka uvedl, že s nápadem přišla městská část Praha 5.

Foto: Profimedia.cz

Lanovka by měla vést přes Prokopské údolí

Článek

"Fáma to není, takový záměr skutečně existuje. Na jednání Rady MČ Praha 13 jsme v lednu schvalovali stanovisko k návrhu změny územního plánu, která by uskutečnění tohoto záměru umožnila," uvedl Vodrážka v radničních novinách Prahy 13 Stop.

Koncové stanice lanovky by měly být na konečně stanici tramvaje Sídliště Barrandov a na druhém konci u obchodního centra v Nových Butovicích. Lanovka by jezdila kyvadlově, byla by podle Vodrážky dlouhá 2062 metrů a překonávala by převýšení 28 metrů. Jezdila by nad Prokopským a Dalejským údolím.

Mezi městskými částmi by jezdily dvě kabiny, každá by mohla přepravit 60 osob.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Podle návrhu by lanovka měla být součástí pražského integrovaného systému.

Že bude opravdu postavena, ale není jisté. Záměr musí ještě projít všemi schvalovacími řízeními a získat nejrůznější posudky.

"Z mého pohledu je to zajímavý a užitečný záměr, a proto jsme tuto změnu územního plánu na radě podpořili. Zda se ale podaří získat na stavbu finanční prostředky a dotáhnout projekt do konce, na to si budeme muset asi nějakou dobu počkat," uvedl Vodrážka pro Stop.

Anketa

Uvítali byste lanovku mezi Barrandovem a Novými Butovicemi?
ano, když by pomohla dopravě
8,4 %
ano, byla by to zajímavá atrakce
55,7 %
ne, hyzdila by Prahu
3,9 %
ne, je to zbytečná investice
32 %
Celkem hlasovalo 3610 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám