Hlavní obsah

Budvaru se nelíbí, jak o něm ministerstvo informuje

– České Budějovice
Právo, Vladimír Vácha

Vedení Budějovického Budvaru se nelíbí, jak o něm v souvislosti s nadcházejícím auditem a ještě před jeho začátkem a po krátké kontrole vedené náměstkem ministra zemědělství Romanem Bočkem, která proběhla minulý čtvrtek, ministerstvo zemědělství informovalo Právo a následně i další media.

Foto: Petr Horník, Právo

Přidávání chmele zůstává jednou z mála činností, jež se při vaření piva v Budvaru dělají stále ručně.

Článek

„Domníváme se, že to bylo způsobeno především nedostatkem informací, které měla média k dispozici,“ uvádí se v tiskové zprávě, kterou Právu poskytl PR manažer Budějovického Budvaru Petr Samec. [celá zpráva]

Příkladem zkreslení prý může být zmíněná návštěva náměstka ministra zemědělství, která byla ministerstvem prezentována jako kontrola. „V dopise, který příjezd náměstka oznamoval, o ní nebyla ani zmínka, šlo jen o oznámení uvedení nového člena dozorčí rady do funkce,“ tvrdí Samec. Následné vyjádření náměstka Bočka považuje za předjímání špatného výsledku auditu. S tím ministerstvo zemědělství ale nesouhlasí.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Boček

„Náměstek ministra zemědělství Roman Boček nepředjímal před auditem Budvaru jakýsi nedobrý stav pivovaru. Náměstek Boček pouze konstatoval, že předložené dokumenty neposkytly zcela uspokojivou odpověď na možná rizika zejména ve známkoprávní oblasti. Nicméně, jak Roman Boček zdůraznil, je předčasné dělat jakékoliv závěry. Dokud neproběhne audit,“ reagoval na dotaz Práva, jak vnímá vyjádření Budějovického Budvaru, mluvčí ministerstva zemědělství Jan Žáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám