Hlavní obsah

Kvůli problémům s dávkami budou padat hlavy, slíbil Drábek

Novinky, jas
Aktualizováno

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) chce kvůli problémům s výplatami dávek personální opatření ve vedení úřadu práce i na svém ministerstvu. Ministr uvedl, že někteří manažeři selhali. Jasno o opatřeních by mělo být do týdne. Drábek zároveň zopakoval, že veškeré lednové dávky byly vyplaceny.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09)

Článek

"Vyvodím konkrétní personální odpovědnost," uvedl ministr s tím, že postih se bude týkat výlučně lidí v manažerských pozicích. Podle ministrova vyjádření se dá očekávat, že někteří lidé z vedení úřadů práce i ministerstva mohou na svých pozicích skončit, případně být jinak penalizováni.

Nové dávky jsou podle ministra do systému zadávány průběžně, žádný kolaps prý nehrozí.

Nový systém je lepší, opakoval ministr

Drábek obhajoval nový systém, který podle jeho slov nahradil dosavadní monopol, který na původní systém měla jediná firma. Nový systém umožňuje formou modulů jednotlivé dodavatele komponent měnit.

S poukazem na kritiku bezpečnosti nového systému ministr připomněl, že zatímco dříve byla data rozdrobena mezi 3000 serverů, nyní se nacházejí na třech úložištích.

Kvůli problémům s výplatami dávek chce ČSSD svolat mimořádnou schůzi Sněmovny. Výhrady vůči systému ve středu prezentovaly rovněž VV. Drábek chce koaliční kolegy o systému vyplácení dávek informovat na středečním jednání vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám