Hlavní obsah

Zestárlí Nečas, Sobotka a Kalousek se v kampani omlouvají budoucím generacím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na obyvatele a návštěvníky Prahy vykukují v těchto dnech z reklam přestárlí lídři české politické scény. Mají výrazně vrásky, povadlé rysy a pleš. Na fotkách jsou premiér Petr Nečas, předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) upravení tak, jak asi budou vypadat za 20 let. Občanům se omlouvají.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Nečas na plakátu Hnutí Duha v pražském metru

Článek

"Promiňte, mohli jsme snížit závislost na dovozu ropy, neudělali jsme to," říká stařík s pleší se stěží rozeznatelnými rysy Petra Nečase.

Kampaň vyrobilo hnutí Duha, které tvrdí, že je nyní dobrá příležitost dělat ekologickou politiku, a přesto se tak neděje.

Prošedivělý Sobotka, jemuž zůstalo typické gesto a výrazné brýle, se zase omlouvá za to, že politici nesrazili lidem účty za energie, ačkoliv měli příležitost tak učinit.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Bohuslav Sobotka na plakátu Hnutí Duha v pražském metru

Muž s povadlými rysy Miroslava Kalouska se zase omlouvá za to, že za jeho éry nenastartovali politici "silnou a chytrou ekonomiku".

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zestárlý Miroslav Kalousek na plakátu Hnutí Duha

O tom, že se jejich tváře v kampani objeví, Hnutí Duha podle Michálka všechny tři politiky informovalo. Od Kalouska a Sobotky prý dostala organizace odpověď, z níž vyplynulo, že akci chápou a neberou ji osobně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám