Hlavní obsah

Mráz srazil rtuť k minus 29 stupňům, po víkendu opět přituhne

Novinky, jas

Zima se konečně ozvala a v noci na pátek přinesla zatím nejnižší teploty, které klesaly až k 29 stupňům pod bodem mrazu. Výhled na víkend slibuje sice mírné oteplení, nicméně v příštím týdnu se opět ochladí a teploty zůstanou trvale pod bodem mrazu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vůbec nejchladněji bylo podle informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na Jizerce, kde bylo minus 29 stupňů. Na Kvildě a na Modravě klesla v pátek teplota na minus 28,4 stupně Celsia.

"V sobotu by mělo převládat  oblačno až zataženo. V Čechách se občas může objevit slabé sněžení," uvedla Honsová s tím, že maximální teploty přes den se budou pohybovat mezi minus třemi a jedním stupněm Celsia. V noci a ráno se v Čechách ochladí na minus tři až minus sedm, na východě republiky může být až minus deset.

V neděli bude oblačnosti méně. Převládat bude oblačno až polojasno, opět ojediněle s přeháňkami. Denní maxima i ranní minima zůstanou na hodnotách z předchozího dne.

Úvod dalšího týdne slibuje na pondělí a úterý skoro jasno či polojasno. Tomu budou odpovídat i ranní teploty. Přes den budou kolísat mezi minus čtyřmi stupni a nulou, ráno poklesnou na minus pět až minus deset stupňů. "Na sněhové pokrývce může klidně být i minus 15," upozornila Honsová.

Další ochlazení bude podle všeho následovat ve středu, kdy denní maxima klesnou na minus tři až minus osm stupňů, nad ránem se však můžeme dočkat i teplot atakujících 18 stupňů pod bodem mrazu.

Reklama

Výběr článků

Načítám