Hlavní obsah

Drobil má vést volební kampaň ODS

Exministr životního prostředí Pavel Drobil, který je vyšetřován kvůli údajné korupci, by se měl stát šéfem volebního týmu občanských demokratů. Uvedl to server týdeníku Euro. Mluvčí strany Tomáš Bartovský popřel, že by strana takto rozhodla. Volební manažer zatím podle něj nebyl určen a Drobil se pouze stal jedním z členů přípravného týmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Drobil (ODS)

Článek

"V tomto okamžiku ODS ustanovila technický štáb, který zajišťuje po technické stránce přípravu na krajské a senátní volby. Jsou tam především zaměstnanci hlavní kanceláře ODS, předseda strany mne na pondělním jednání výkonné rady pověřil, abych ve skupině zastupoval grémium ODS," řekl serveru Drobil.

Bartovský odmítl následně spekulace, zda Drobil bude kampani šéfovat. "O šéfovi kampaně nechci spekulovat, ale rozhodnutí dosud nepadlo," řekl Novinkám. Kdo kampaň skutečně povede, bude podle něj jasné v nejbližší době.

To, že by měl být jmenován i politickým šéfem kampaně nepotvrdil ani Drobil. "Politický štáb budeme ustavovat zřejmě až v březnu. Práce na volební kampani mne zajímá, ale zatím to víc neřeším," citoval jej server.

Krajské a senátní doplňovací volby se uskuteční na podzim.

Drobil se z křesla ministra poroučel kvůli kauze údajné korupce na Státním fondu životního prostředí. Policie loni v půlce června případ odložila. Následně se však dostala do sporu se státním zastupitelstvím o to, zda jednala, či nejednala na jeho pokyn. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman kauzu znovu otevřel v listopadu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám