Hlavní obsah

Děkan Jihočeské univerzity dočasně odvolal vedoucí katedry

Právo, Jiří Falout
České Budějovice

Nestandardní praktiky katedry výchovy ke zdraví Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se staly terčem kritiky některých studentů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ti upozornili například na to, že si museli kupovat trika nutná pro praxi od firmy Intercompact CZ, která je příbuzensky propojená s vedoucí katedry Miladou Krejčí.

„V podstatě nám bylo řečeno, že pokud si trika nekoupíme, nemůžeme se zúčastnit praxe, a tudíž nedostaneme zápočet. Zaplatili jsme za něj 250 korun a na dotaz v tiskařském centru je jeho reálná cena asi 150 korun,“ sdělil Právu student třetího ročníku Tomáš Mařík, který na vše upozornil. Studentům vadí i další nestandardní platby.

Děkan fakulty Michal Vančura označil v rozhovoru s Právem situaci za velmi vážnou. „V současné době je paní docentka Krejčí odvolána z funkce vedoucí katedry až do vyřešení celého případu. Byla ustanovena komise, která má za úkol vyšetření všech obvinění,“ sdělil.

Jednatel a syn Jan Krejčí Právu řekl, že na trika proběhlo klasické výběrové řízení a dodává je již asi dva nebo tři roky. „Studenti si je nemusí kupovat, jsou ale povinné pro praxi. Mohou je využít například od studentů vyššího ročníku, kteří je již nepotřebují,“ zdůraznil a ohradil se i proti ceně. Podle něj nelze při takové kvalitě a potisku trika levněji prodávat.

„Jsou to pomluvy, jsou to zkreslené a nepravdivé údaje. Veškeré podklady jsem poskytla panu děkanovi, který se tím zabývá,“ řekla v první reakci Právu Milada Krejčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám