Hlavní obsah

Praha je v exekuci, obstaven je Karlův most i Václavské náměstí

Praha
Aktualizováno

Majetek pražského magistrátu je v exekuci. Obstaven je například Karlův most, Václavské náměstí nebo Staroměstské náměstí i se Staroměstskou radnicí. Vedení metropole zatím netuší, co za obstavením majetku stojí, k rozhodnutí soudu se totiž dostane nejdříve v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Karlův most je v exekuci stejně jako další majetek pražského magistrátu

Článek

O exekuci uvalené na magistrát informovala bez větších podrobností v sobotu televize Nova.

Na stránkách Českého úřadu zeměměřického a katastrálního, kde je možné nahlížet do katastru nemovitostí, je u parcelních a popisných čísel obstaveného majetku  v kolonce "Omezení vlastnického práva" poznámka "Nařízení exekuce". Obstaven je kromě jiného majetku také například Tančící dům, budova nové radnice na Mariánském náměstí, Prašná brána, ale také zoologická zahrada v Troji.

Mluvčí magistrátu Tereza Krásenská Novinkám sdělila, že zatím nelze zjistit, co soud vedlo k rozhodnutí o obstavení části majetku.

„Výpis z katastru dostáváme každé ráno. Jelikož exekuce byla uvalena v pátek odpoledne, dostaneme se k bližším informacím až v pondělí ráno,“ řekla Krásenská.

Naznačila, že pravděpodobně se bude jednat o menší dlužnou částku, kvůli které je obstaven majetek v neadekvátně vyšší hodnotě.

V exekuci už Praha jednou byla, stejně tak i Karlovy Vary

Loni v dubnu nařídil exekuci majetku magistrátu Obvodní soud pro Prahu 1 kvůli tomu, že úřad neodpověděl na žádost Jakuba Sedláčka o informaci. Chtěl po magistrátu zveřejnění interního auditu na odboru dopravy, který prověřil systém přidělování registračních značek motorovým vozidlům. Úřad ale odmítl poskytnout kompletní znění materiálu a poslal Sedláčkovi pouze výtah z dokumentu.

Podobnou kauzu řešily už dříve i Karlovy Vary. Město mělo na čas zablokován majetek kvůli tomu, že rok a půl nepodalo informace ze stavebního úřadu Tomáši Pecinovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám