Hlavní obsah

O víkendu se připomene jaro

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory kalendáři, který ukazuje druhou polovinu ledna, se můžeme těšit spíše na předjarní víkend. Odpolední teploty budou po oba dny šplhat až k šesti stupňům. V nížinách se setkáme s dešťovými či smíšenými srážkami, na horách může sněžit, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"V sobotu i v neděli se budou odpolední maxima pohybovat mezi dvěma a šesti stupni," konstatovala Honsová s tím, že pocitovou teplotu bude o dva stupně snižovat čerstvý vítr o rychlosti přes 50 kilometrů v hodině.

V sobotu bude převážně oblačno až polojasno, občas se vyskytnou přeháňky, které budou ve vyšších polohách sněhové. Na zbytku území se bude jednat o déšť nebo déšť se sněhem. Od západu bude postupně přibývat více oblačnosti. Ráno teplota poklesne na jeden až minus tři stupně.

Neděle bude ve znamení velké oblačnosti a zatažené oblohy. Občas se vyskytne déšť či přeháňky, na horách se bude jednat o sněžení. Ranní minima klesnou na tři až jeden stupeň.

Velká oblačnost s deštěm či přeháňkami bude převládat i na počátku příštího týdne. Sněžení se bude vyskytovat pouze na horách. Oblačnost i srážky začnou ubývat od středy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám