Hlavní obsah

Vláda kastrace provádět nebude, žertoval Nečas a odmítl Kalouskův nápad

Praha

Humornou vsuvku na středeční tiskové konferenci po jednání vlády předvedli ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) s premiérem Petrem Nečasem (ODS). Na novinářský dotaz na postup vlády ohledně kritiky kastrací sexuálních delikventů, která zazněla od Rady Evropy, premiér uvedl, že vláda kastrace neprovádí a provádět nehodlá. Nevybírá prý ani postupy léčby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

To ponouklo Kalouska k podotknutí, že ve vládě zasedá i dvojice lékařů. "Ve vládě jsou, nemýlím-li se, dva lékaři a ti by bezpochyby mohli být pro tento účel vycvičeni," prohlásil pobaveně ministr, který žertem odlehčil jinak napjatou atmosféru.

"Já bych je raději zaměstnal jinak," opáčil Nečas. "Navíc jsem trošku v rozpacích, na kom by se cvičili," doplnil. Premiér poté s ne zrovna rozhodným hlasem řekl, že ho tento návrh hodně znervóznil.

Z Nečasova kabinetu vystudovali medicínu ministr průmyslu Martin Kuba (ODS) a ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09).

Kastrace sexuálních delikventů v úterý kritizovala Rada Evropy, která je označila za mrzačení. [celá zpráva]

Reklama

Související články

VV věští novou krizi v koalici

Věci veřejné považují za nezodpovědné, že TOP 09 po zažehnání koaliční krize kvůli církevním restitucím „otevřela Pandořinu mediální skříňku s tématem,...

Výběr článků

Načítám