Hlavní obsah

Paroubek zadlužil ČSSD, tvrdí ústecká organizace a žádá audit

Právo, Jiří Ovčáček
Ústí nad Labem

Vedení ústecké krajské soc. dem. v pondělí požádalo Lidový dům, aby nařídil provedení forenzního prošetření hospodaření strany za dobu, kdy jí šéfoval Jiří Paroubek. Právu to potvrdil šéf organizace Arno Fišera.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek

Článek

„Krajský výkonný výbor ČSSD Ústeckého kraje žádá vedení strany o forenzní prošetření hospodaření strany v době mezi 13. 5. 2006 a červnem 2010, kdy byl předsedou ČSSD ing. Jiří Paroubek. Máme za to, že on je přímo zodpovědný za dnešní zadlužení ČSSD. Je třeba vymezit a osvětlit se všemi důsledky jeho podíl na zadlužení strany,“ píše se v usnesení.

Jednání ústecké krajské ČSSD byl přítomen i zástupce stranické centrály, místopředseda ČSSD Martin Starec, který má pod palcem právě ekonomické záležitosti.

Nejbližší schůzka špiček ČSSD je plánována na tento pátek. V tomto termínu se ale ještě nebude žádost ústecké krajské ČSSD projednávat.

„Organizačně se to nestihne na tento pátek,“ řekl Fišera s tím, že usnesení by se mělo v Lidovém domě probírat v nejbližším možném termínu.

ČSSD od Paroubkova odchodu bojuje se složitou ekonomickou situací. Loni v květnu strana oficiálně uváděla dluh ve výši 360 miliónů korun. Soc. dem. mj. splácí úvěr bance Fio. ČSSD musela sáhnout k úsporným opatřením. Letos ČSSD plánuje hospodařit se schodkem 23,5 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám