Hlavní obsah

Nečasova šéfka kabinetu Nagyová dostávala statisícové odměny

Jana Nagyová, blízká spolupracovnice premiéra Petra Nečase (ODS), která působí na Úřadu vlády jako vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády, pobírá ke svému platu i statisícové odměny. Loni v březnu měla na výplatní pásce částku 273 tisíc hrubého, uvedl v pondělí Deník Insider.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Nagyová měla základní plat 33 590, k němuž jí náležely ještě příplatky ve výši 49 600 korun. Navíc dostala odměnu ve výši 190 tisíc korun. Její hrubý příjem se tak dostal na částku 273 tisíc, což po zdanění činilo 190 tisíc, uvedl Insider.

Březnová odměna nebyla jediná, neboť v lednu dostala úřednice ke svému platu odměnu ve výši 100 tisíc korun.

Foto: Úřad vlády ČR

Vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády ČR Jana Nagyová

"Plat ani přiznané odměny vrchní ředitelky sekce Kabinetu předsedy vlády nijak nevybočují z výše platu a odměn přiznávaných ostatním zaměstnancům Úřadu vlády v postavení vrchních ředitelů sekcí. Odměny byly přiznány výhradně za splnění mimořádných a zvlášť významných pracovních úkolů v oblasti agendy Kabinetu předsedy vlády," citoval deník mluvčího kabinetu Jana Osúcha.

Mluvčí dodal, že mimořádné odměny Nagyová dostala například za zpracování podkladů k reformám i dalším podkladům pro šéfa kabinetu. Osúch zdůraznil, že mnohá premiérova jednání navíc probíhala "mimo stanovenou pracovní dobu".

Výše odměn pro Nagyovou se v rámci poslaneckých interpelací dostala v minulosti i na jednání Sněmovny. Před volbami v roce 2010 totiž vyšla najevo, že úřednice dostala  v roce 2009 vysokou odměnu i při odchodu z ministerstva práce a sociálních věcí, kde byl Nečas rovněž jejím nadřízeným.

Reklama

Výběr článků

Načítám