Hlavní obsah

Osadu na Sokolovsku odřízla laguna z tajícího sněhu od světa

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laguna vody, která se vytvořila ve čtvrtek na jediné přístupové asfaltové cestě při tání sněhu, odřízla lidem na téměř dva dny přístup z osady Bošířany do Horního Slavkova na Sokolovsku.

Foto: Pro Právo Martin Kasal

Lagunou u Bošířan projela jen tatra hasičů.

Článek

„Laguna je zhruba půl metru hluboká, takže přes ni osobní vozidla neprojedou,“ uvedla vedoucí odboru správy majetku a investic na radnici v Horním Slavkově Monika Volfová, podle které laguna ale není velká.

„Má jen asi šedesát metrů čtverečních, ale zrovna jejím nejhlubším místem vede jediná silnice z Bošířan,“ pokračovala Volfová.

„Projeli jsme po zatopené silnici tatrou, abychom si pro případ nějaké nenadálé události ověřili, že se tam můžeme dostat k zásahu,“ uvedl dobrovolný hasič z Horního Slavkova Martin Kasal. „Silnici jsme si vykolíkovali, abychom věděli, kudy vlastně pod vodou vede,“ dodal.

Jen po rozběhněné cestě

Obyvatelé Bošířan museli kvůli nečekané potopě využívat polní cestu, která je ale silně vyježděná a rozbahněná. Přitom k podobnému zatopení jediné asfaltové silnice na stejném místě došlo i před rokem.

„Bagr tehdy prostor v okolí silnice vybral, aby voda mohla odtékat, ale jak se po roce ukázalo, tato opatření nebyla dostatečná,“ uvedla starostka Horního Slavkova Jana Vildumetzová (ODS).

„Proto jsme tam bagr poslali opětovně. Už teď víme, že tam není práce na dva tři dny, ale možná na měsíc. Odvodnění se musí provést pořádně,“ poznamenala starostka, podle které v tomto úseku silnice bývala dříve skládka, která se propadá.

„Proto nefunguje odtoková kanalizace,“ vysvětlila.

Vedení hornoslavkovské radnice nakonec nechalo v pátek odpoledne na zatopené místo navézt dvě fůry suti a štěrku.

„Vytvořili jsme tam ze silnice nájezd, takže řidiči mohou lagunu objíždět,“ uvedla Volfová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám