Hlavní obsah

Paroubek si namlouvá poslance Škárku

Praha
Aktualizováno

Ve stínu sporů hlavních parlamentních stran se formuje v okrajových kruzích podivuhodné partnerství. Předseda národních socialistů - levice 21. století (NS-LEV 21) Jiří Paroubek se ve čtvrtek pochlubil, že se dohodl na užší spolupráci s poslancem a bývalým členem VV Jaroslavem Škárkou. Uvedl také, že na základě jednání s dalšími poslanci by do konce letošního roku mohla mít jeho strana vlastní poslanecký klub.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek na sjezdu NS-Lev21

Článek

„Domluvili jsme se (se Škárkou) na určitém typu spolupráce,“ řekl Paroubek novinářům. Škárka by se podle něj mohl stát i členem strany, až skončí kauza ohledně údajného úplatkářství předsedy poslanců VV Víta Bárty, v níž Škárka figuruje.

„Jsme přesvědčeni, že pan Škárka není korupčníkem, ale člověkem, který se korupci v nejvyšších kruzích vládní politiky postavil čelem,“ poznamenal ke korupční aféře Paroubek. Snahou získat Škárku se netajil už loni při zakládání své strany.

„Jednáme také s dalšími poslanci a senátory. Předpokládám, že do konce tohoto roku se nám může podařit vytvořit poslanecký klub. Určitě na tom budeme velmi silně pracovat,“ dodal. K vytvoření klubu ve Sněmovně je třeba deseti poslanců, Paroubek má zatím k ruce jen Jiřího Šlégra.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Škárka

Expředseda ČSSD rovněž oznámil, že do jeho strany ve středu vstoupil předseda kulturní komise zastupitelstva Karlovarského kraje Petr Kuliš, který přestoupil od sociálních demokratů.

Škárka nemá se sociálně laděnou politikou mnoho společného. V minulosti byl členem ODS, ve Věcech veřejných vždy prosazoval pravicovou orientaci a jeho názory se přibližují spíše krajní pravici. O levicových voličích se dokonce vyjadřoval jako o „flákačích a lemplech“, netajil se odporem k „ukrajinským dělníkům ve špinavých montérkách“ či „smradlavým spícím bezdomovcům“. Zaujaly i jeho komentáře ohledně Romů, za což si od Strany zelených vysloužil nařčení z rasismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám