Hlavní obsah

Meteorologové varují před náledím a vichřicí

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci ze čtvrtka na pátek se začne tvořit na komunikacích náledí, ve vyšších polohách silný vítr navěje na silnice sněhové jazyky, místy i závěje. Uvedli to ve čtvrtek ve výstražné informaci meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Článek

Výstraha se týká celého území, v platnosti vydrží až do sobotního večera.

„Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude zejména v nočních a ranních hodinách tvořit náledí. V noci ze čtvrtka na pátek jej očekáváme především v polohách nad 400 metrů, v noci z pátku na sobotu je možnost tvorby náledí i v nejnižších polohách,“ varují meteorologové.

Čerstvé severozápadní proudění přinese do ČR sněhové přeháňky a silný vítr. V nížinách se rychlost větru v nárazech bude pohybovat mezi 55 až 70 kilometry v hodině, což odpovídá síle bouřlivého větru.

Na horách očekávají meteorologové i trvalejší sněžení doprovázené místy silnou vichřicí. Závěje a sněhové jazyky by se měly tvořit až od 600 metrů nad mořem.

Reklama

Výběr článků

Načítám