Hlavní obsah

Leden bude teplý, sněžit má jen zřídka

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled meteorologů na následujících 30 dní slibuje množství oblačnosti s denními teplotami vesměs nad bodem mrazu. V nížinách by se mohlo objevit sněžení koncem ledna. Plyne to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Článek

V období od 11. do 20. ledna bude převládat proměnlivý charakter počasí. "Většinou bude velká oblačnost se srážkami, jen uprostřed dekády ubývání oblačnosti až na polojasno a srážky ojediněle. Ze začátku a na konci dekády budou srážky v nižších a středních polohách dešťové, jinak budou převládat srážky sněhové," uvádí předpověď.

Noční teploty budou klesat až k minus sedmi stupňům, při zmenšené oblačnosti na sněhové pokrývce může rtuť teploměru klesat až k minus 12 stupňům Celsia. V úvodu a konci období budou noční teploty kolísat kolem nuly. Nejvyšší denní se dostanou na čtyři až deset stupňů, následně se ochladí k nule, závěrem dekády pak opět k šesti stupňům.

Na konci měsíce by mohlo sněžit i v nížinách

Závěrečná lednová dekáda od 21. do 31. ledna slibuje podle meteorologů pokračování proměnlivého charakteru počasí. Občasné srážky by měly být sněhové nejen na horách, ale postupně i v níže položených oblastech. Nejnižší noční teploty budou nejprve kolem nuly, postupně začnou klesat na minus jeden až minus sedm stupňů. Denní maxima budou nejprve šplhat až k šesti stupňům, posléze budou kolísat mezi minus třemi a třemi stupni.

Úvod dalšího měsíce od 1. do 10. února slibuje "zpočátku velkou oblačnost s občasným sněžením, postupně oblačno až polojasno a sněžení jen ojediněle," očekávají meteorologové. V noci mohou teploty klesat k minus osmi stupňům, na sněhu při vyjasnění až k minus 12. Přes den budou kolísat mezi minus dvěma a čtyřmi stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám