Hlavní obsah

Inspekce zakročila na pokerovém turnaji v Praze

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

V pondělí odpoledne zakročila inspekce finančního úřadu pro Prahu 1 na pokerovém turnaji v pražském Showdown clubu. Symbolický turnaj, jehož startovné byla pouhá jedna koruna, je podle novely loterijního zákona totiž nelegální. Veškeré karetní hry o peníze jsou od 1. ledna považovány za hazard a smějí se hrát pouze na místech, která schválilo ministerstvo financí.

Akce Poker není zločinVideo: Novinky

 
Článek

"Asociace českého pokeru vzhledem k nejasnostem v loterijním zákoně, které v současnosti panují, svolala tuto akci, protože chce dokázat, že poker je dovednostní hra. Proto jsme svolali tento turnaj, abychom dali možnost ministerstvu financí ukázat, zda je tento turnaj povolený, či není povolený," uvedl pro Novinky předseda Asociace českého pokeru Milan Sláma.

Turnaje, který měl symbolické startovné jednu korunu, se zúčastnilo 45 hráčů. Ti svorně tvrdí, že poker je dovednostní hra a záleží především na kvalitách hráče, zda je dlouhodobě úspěšný. Na otázku, zda by i oni mohli být postihnuti za to, že hráli karetní hru o peníze v místě, které na to nemá příslušné povolení, nedokáže nyní nikdo přesně odpovědět.

"V tuto chvíli se asi rozjede správní řízení a my v jeho rámci setrváváme na svém stanovisku a jsme připraveni argumentovat a doložit, že poker je dovednostní hra a jako dovednostní hra nemůže být pojímána do loterijního zákona," dodal Sláma, jehož advokát odhaduje, že by mohlo být ve věci jasněji během 60 až 90 dní.

Náměstek ministra financí Tomáš Zídek později uvedl, že organizátor turnaje může počítat s pokutou, nebude však zřejmě nijak vysoká. Podle něj je minimální výše pokuty 5000 korun, záleží však na rozhodnutí finančního úřadu.

Anketa

Měl by být poker trestán jako hazardní hra?
Ano, je to hazard jako každý jiný
29,1 %
Ne, je to dovednostní hra
60,1 %
Nevím, poker mě nezajímá
10,8 %
Celkem hlasovalo 9945 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám