Hlavní obsah

Počasí rozdělilo Česko: Na horách bude dál sněžit, v nížinách teplo a déšť

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající týden bude ve znamení zatažené oblohy a srážek, které budou ve vyšších polohách sněhové. Nejméně oblačnosti očekávají meteorologové ve čtvrtek, který by měl být zároveň nejteplejším dnem týdne, s odpoledními teplotami mezi čtyřmi a osmi stupni Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Rada Miroslav, ČTK

Na horách potřebují lopaty a sněhové frézy, v nížinách postačí deštník. Snímek je z Krušných hor.

Článek

"Až do středy bude na většině území převládat velká oblačnost s občasným deštěm či přeháňkami," konstatovala Honsová.

V pondělí je převážně oblačno až zataženo. Srážky se budou objevovat pouze místy. V průběhu dne bude od západu přibývat více oblačnosti i srážek, které budou v nížinách dešťové, od vyšších poloh smíšené či sněhové. Odpolední maxima očekávají meteorologové mezi jedním a pěti stupni Celsia.

Zataženo s deštěm, ve vyšších polohách se sněžením, by mělo být i v úterý. Ranní teploty budou kolísat mezi třemi a minus jedním stupněm, odpolední se vyšplhají na dva až šest stupňů. Čerstvý vítr o rychlosti přes 50 kilometrů za hodinu může v místech se sněhovou pokrývkou vytvářet sněhové jazyky či závěje.

Nejméně oblačnosti bude ve čtvrtek

Oblačno s deštěm či přeháňkami bude převládat rovněž ve středu. Sněžení se znovu objeví pouze na horách. Ranní teploty poklesnou na tři až minus jeden stupeň, odpolední budou šplhat na dva až šest stupňů.

Polojasno až oblačno očekávají meteorologové ve čtvrtek. "Místy se objeví déšť a pršet by mohlo tentokrát i na horách," dodala Honsová. Odpolední maxima vystoupají na čtyři až osm stupňů, ráno poklesne rtuť teploměru na dva až minus dva stupně.

Sněžení se do vyšších poloh vrátí v pátek. Převládat by mělo oblačno až zataženo, v nížinách s deštěm, ve vyšších polohách se sněžením. Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu jednoho až pěti stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám