Hlavní obsah

O funkci děkana plzeňských práv se budou ucházet čtyři kandidáti

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O titul děkana plzeňských práv usilují čtyři kandidáti. Rozhodnutí by mohlo padnout 23. ledna, kdy se na půdě akademického senátu fakulty uskuteční první kolo voleb.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Západočeská univerzita hledá náhradu za děkana Květoslava Růžičku.

Článek

Uzávěrka návrhů byla ve čtvrtek 5. ledna. „Předseda akademického senátu fakulty ke stanovenému termínu shromáždil pět platných návrhů na kandidáta na děkana, z toho dva návrhy pro jednu kandidátku - současnou proděkanku pro studium Petru Jánošíkovou,“ sdělila mluvčí Západočeské univerzity Kamila Kvapilová.

I ostatní nominovaní se rekrutují z řad učitelů fakulty. „Jedním je Přemysl Raban, který řídí katedru soukromého práva a civilního procesu. Z téže katedry pocházejí také další dva kandidáti, Miloslava Wipplingerová a Jan Pauly,“ dodala Kvapilová.

Fakulta, která se v minulosti potýkala s aférami kolem rychlostudentů, musí hledat nového děkana poté, co v prosinci rezignoval na vlastní žádost děkan Květoslav Růžička. Ten v listopadu na několik dní záhadně zmizel a poté byl dlouhodobě nemocný. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám