Hlavní obsah

Klaus mladší skončil jako Dobešův poradce

Právo, ČTK, luk
Praha

Ředitel gymnázia PORG, Václav Klaus mladší skončil jako poradce ministra školství Josefa Dobeše (VV). S koncem loňského roku mu totiž vypršela smlouva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Klaus ml.

Článek

„My jsme měli smlouvu uzavřenou do 31. 12., to je tak celý důvod,“ řekl v úterý Právu Klaus s tím, že měl u Dobeše pouze „pidiúvazek“. Dobeš by přitom chtěl ve spolupráci pokračovat. Klaus možné budoucí angažmá zatím nechtěl komentovat s tím, že už nyní neměl na spolupráci příliš čas.

Ředitel prestižního pražského gymnázia, které loni v září otevřelo pobočku v Ostravě, Dobešovi radil s opatřeními na snížení byrokracie ve školách. Klaus podle svých slov svůj úkol na ministerstvu dokončil. Na konci loňského roku totiž schvalovacím procesem úspěšně prošla novela školského zákona, která přinesla jeho zeštíhlení a snížení byrokracie v chodu škol.

Dobeš serveru Lidovky.cz řekl: „Smlouva je vždycky na rok, a pak se scházíme, zhodnotíme a prodlužujeme. Moje přání je, abychom ji opět prodloužili.“

Prezidentův syn začal s ministrem spolupracovat v září 2010. Na doporučení lidí z okolí Hradu přijal Dobeš později jako svého poradce i kontroverzního úředníka Ladislava Bátoru. Prezident Václav Klaus v minulosti označil Dobeše za nejlepšího polistopadového ministra školství.

Reklama

Výběr článků

Načítám