Hlavní obsah

Novým Hegerovým náměstkem je Ženíšek

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marek Ženíšek (TOP 09) se v pondělí stal novým prvním náměstkem ministra zdravotnictví Leoše Hegra (TOP 09). Ženíškovi je 33 let, byl dosud náměstkem ministra spravedlnosti a je místopředsedou TOP 09.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Marek Ženíšek

Článek

Jak řekl Právu mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň, hlavním úkolem Ženíška bude „řízení úřadu i přímo řízených organizací, posílení role ministerstva v oblasti mezinárodních vztahů a protidrogová politika“.

Ženíšek vystudoval politologii na Univerzitě Karlově a na ministerstvu spravedlnosti pracoval od roku 2007 a od roku 2008 jako náměstek ministra sekce mezinárodních vztahů. Byl členem také několika meziresortních pracovních skupin. Působil například v Radě vlády pro národnostní menšiny a v Radě vlády pro protidrogovou problematiku.

„Jeho znalosti pro nás budou neocenitelné při posilování vztahů a předávání zkušeností z jiných zemí, komunikaci s Evropskou unií a v neposlední řadě při strategickém rozhodování ve vztahu k přímo řízeným organizacím,“ sdělil Právu ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Ženíšek přichází na pozici prvního náměstka po Vladimíru Pavelkovi (TOP 09), kterého ministr v prosinci jmenoval ředitelem Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám