Hlavní obsah

První letošní holčička z Brna bude možná operní zpěvačkou po mamince

Právo, Miroslav Homola
Brno

Na ukolébavky a jiné zpívánky v tom nejlepším provedení se může těšit první miminko Jihomoravského kraje a Brna. Eliška, která přišla na svět minutu po půlnoci v Nemocnici Milosrdných bratří, se totiž narodila operní zpěvačce Národního divadla v Brně Tereze Macákové.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Mamince Tereze Macákové a její dceři Elišce, která je prvním občánkem Jihomoravského kraje i Brna přišel gratulovat i hejtman Michal Hašek spolu s duchovním bratrem Martinem Mackem, převorem brněnským.

Článek

„To víte, že jí budu zpívat. Jen co se trošku rozkoukáme po světě,“ pohladila láskyplně po tvářičce svoje první miminko šťastná maminka. Děťátko si s manželem, který pracuje v personální agentuře, předem plánovali, stejně jako se společně shodli na jménu.

„Je to naše první miminko a tak nám bylo celkem jedno, jestli to bude holčička, nebo kluk. I když upřímně - já jsem si přece jen raději tajně přála holčičku. Kdy bude mít sourozence, to zatím neplánuji, stejně jako ještě nedokážu říct, jak dlouho budu s Eliškou doma. Teď jsem hlavně šťastná, že jsme obě v pořádku a taky si potřebuji trochu odpočinout,“ svěřila se Právu třicetiletá maminka, která naposledy vystupovala ve sboru Židů v opeře Nabucco.

Holčička přišla na svět o něco dříve, původní termín porodu měli Macákovi 13. ledna. Šťastné mamince přišli popřát hejtman jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) i primátor Brna Roman Onderka (ČSSD). Rodinu ještě čekají oficiální přijetí na radnici i před krajskými zastupiteli, kde dostanou další dárky.

Jihomoravský kraj letos zažil poněkud kuriózní situaci. O neplánované prvenství se totiž Eliška z Brna dělí s Haničkou Skripcovou, která se narodila v porodnici ve Vyškově, tedy v jihomoravském regionu také necelou minutu po půlnoci. „Maminka je však z Kroměříže, tedy ze Zlínského kraje. Na dárečky se tedy může těšit jak z jižní Moravy, tak od kolegy hejtmana Stanislava Mišáka (ČSSD), který obdaruje první obyvatelku Zlínska také,“ vysvětlil hejtman Hašek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám