Hlavní obsah

Bývalý příslušník BIS spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý příslušník kontrarozvědky BIS spáchal o Vánocích sebevraždu. Jde o muže, který figuroval v kauze falšování účtů nákupu pohonných hmot. Muž se zastřelil právě kvůli této kauze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S informací přišel server aktualně.cz. Mluvčí BIS Jan Šubert sebevraždu potvrdil. Odmítl však upřesnit, o koho šlo, uvedl jen, že muž už u tajné služby nepracoval.

BIS už dříve oznámila, že několik jejích příslušníků je podezřelých, že vykazovali větší než skutečnou spotřebu pohonných hmot, a finančně si tak přilepšovali. Případ odhalila vnitřní kontrola.

Podezřelí pracovníci BIS byli postaveni mimo službu a jejich nadřízený odešel z funkce. Podle serveru Euro.cz se případ týká odboru, který má na starosti operativní sledování osob, při němž často používá auta.

Dlouholetý specialista na sledování podle Aktuálně.cz odešel do civilu po zahájení vyšetřování, ale nemohl sehnat novou práci. Navíc kvůli obvinění ze zpronevěry přišel o výsluhy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám