Hlavní obsah

Leden bude zatažený a deštivý, v nížinách by mohlo sněžit až koncem měsíce

Novinky, jas

Úvodní měsíc roku 2012 bude podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ve znamení velké oblačnosti. Na horách budou srážky převážně sněhové, v nížinách začne sníh nad deštěm převažovat až v druhé polovině ledna.

Foto: Profimedia.cz

Za sněhem bude potřeba vyrazit do hor

Článek

Úvodní lednová dekáda přinese převážně velkou oblačnost s občasnými srážkami. "Ty budou v nižších polohách dešťové, ve vyšších polohách a na horách většinou sněhové," uvádí předpověď. Noční teploty budou z hodnot nad bodem mrazu postupně klesat na interval jednoho až pěti stupňů. Přes den budou teploty šplhat nejprve až k devíti stupňům Celsia, postupně se ochladí na minus jeden až pět stupňů.

Následující období od 11. do 20. ledna přinese podle meteorologů opět převážně velkou oblačnost, kterou bude občas provázet sněžení. Noční teploty budou klesat k minus čtyřem stupňům, při vyjasnění může být i chladněji. Odpolední maxima se dostanou na minus jeden až pět stupňů.

Méně oblačnosti meteorologové předpokládají v období od 21. do 31. ledna. Mělo by být polojasno až oblačno, místy se srážkami, které již budou převážně sněhové. Noční teploty by měly setrvávat pod bodem mrazu v intervalu minus jednoho až minus sedmi stupňů. Při vyjasnění mohou klesat až k minus 12 stupňům. Denní maxima by v tomto období měly pohybovat kolem nuly.

Výhled počasí od 1. do 31. ledna
převládající charakter počasídenní maxima
1.-10. 1.velká oblačnost, občas srážky3 až 9 °C, později -1 až 5  °C
11.-20. 1.velká oblačnost, občas sněžení-1 až 5 °C
21.-31. 1.polojasno až oblačno, místy sněžení-2 až 4 °C
zdroj: ČHMÚ

Reklama

Výběr článků

Načítám