Hlavní obsah

Města připravují na Silvestra zábavné programy i s ohňostroji

Na tradiční silvestrovské ohňostroje se mohou těšit nejen obyvatelé metropolí, ale i menších měst či obcí. Ohňostrojům bude na většině míst předcházet i zábavný program pro děti i dospělé.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

V Praze se obloha rozzáří ohňostrojem hned po půlnoci v prvních vteřinách Nového roku. Odpálen bude z pontonu na Vltavě mezi Střeleckým ostrovem a Karlovým mostem.

Ohňostroj nazvaný Praha matka měst potrvá 15 minut. Ve světelné show se objeví symbolika Prahy, květinové motivy, vějíře, světelné křižovatky, třpytky, hvězdy a další pyrotechnické efekty. Odpáleno bude více než 4000 převážně světelných efektů, některé až do výše 150 metrů. Všechny budou převyšovat Pražský hrad.

Plzeňané letos opět oslaví příchod nového roku na centrálním náměstí Republiky. Hudební program začne ve 22:00, o půlnoci bude přípitek a ohňostroj, poté diskotéka.

Obyvatelé Zlína mohou přivítat rok 2012 půlnočním ohňostrojem na lyžařském svahu nedaleko centra města. Dokonce dva silvestrovské ohňostroje nabídnou obyvatelům i návštěvníkům města organizátoři vánočních trhů v Olomouci. První, který je určený především dětem, se uskuteční v centru města v 18:00, druhý pro dospělé o půlnoci.

Zábavný silvestrovský program zakončený půlnočním ohňostrojem dnes uspořádají také ve Vsetíně, ohňostrojem přivítají nový rok také ve Svitavách. V Hradci Králové se ohňostroj odehraje na Nový rok vpodvečer.

Reklama

Související témata:

Související články

Pro psy jsou silvestrovské petardy utrpením

Jestliže si lidé potrpí na silvestrovské ohňostroje, petardy a rachejtle, tak jejich čtyřnozí věrní přátelé při nich doslova trpí. Oslavy konce roku jsou pro...

Výběr článků

Načítám