Hlavní obsah

Do hor přijíždějí lyžaři, sněhu přibylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli se začaly plnit sjezdovky v českých lyžařských areálech. Nejvíce návštěvníků zatím už tradičně hlásí provozovatelé vleků v Krkonoších, vleky se však rozjely i v dalších oblastech, protože napadl sníh.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Podmínky v Krkonoších nahrávají turistům.

Článek

V Krkonoších panují dobré sněhové podmínky, protože v noci na neděli napadl další sníh. Velkou návštěvu zažil areál ve Špindlerově Mlýně. "Dnes to odhaduji na 4000 lidí," řekl Jiří Beran z tamního střediska.

Na nezájem návštěvníků si nestěžují ani v Peci pod Sněžkou, kam si po slabší sobotě v neděli našlo cestu až 3000 lyžařů. Kolem 2000 lidí přijelo do Janských Lázní; v provozu jsou všechny vleky a lanovky, místy leží až 90 centimetrů sněhu.

Lyžuje se na severu i na Šumavě

V provozu jsou všechny lyžařské areály v Libereckém kraji, jako poslední zahájil v neděli provoz Obří sud. Na svazích tam leží kolem 30 centimetrů sněhu. Zalyžovat si na Javorník přišlo asi 300 lidí, podobnou návštěvnost měl také Sportovní areál Ještěd. Kompletně v provozu je už největší zimní středisko v Jizerských horách - Tanvaldský Špičák. Vyrazit na túry mohli i běžkaři.

Naplno se rozjela také lyžařská střediska v Ústeckém kraji, kde se zatím lyžuje bez front. Podmínky v Krušných horách vylepšil nový sníh, nyní ho na svazích leží až 50 centimetrů.

Areály v Jeseníkách hlásí průměrnou návštěvnost, přestože se tam sněhové podmínky výrazně zlepšily, protože sněžilo a mrzlo

Rušno bylo také na šumavských sjezdovkách, kde přes noc připadlo asi pět centimetrů prašanu. Na sjezdovkách leží čtvrtmetrová vrstva sněhu. K dispozici jsou i první kilometry upravených tratí pro běžkaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám