Hlavní obsah

Ostatky Václava Havla spočinou na vinohradském hřbitově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Urna s ostatky bývalého prezidenta Václava Havla bude uložena v rodinné hrobce Havlových, potvrdila ve čtvrtek jeho kancelář. Zatím není jasné, kdy se tak stane. Poslední rozloučení s někdejší hlavou státu pro rodinu a nejbližší pozůstalé se bude konat v pátek odpoledne ve strašnickém krematoriu.

BEZ KOMENTÁŘE: Hrobka rodiny Havlových na Vinohradském hřbitověVideo: Novinky

 
Článek

Soukromého rozloučení ve velké obřadní síni krematoria ve Strašnicích by se mělo zřejmě zúčastnit několik stovek lidí. Smuteční akt bude následovat po státním pohřbu ve svatovítské katedrále, jehož se zúčastní současní i minulí státníci z Česka i mnoha zemí světa. Pieta v Chrámu sv. Víta začne v pravé poledne minutou ticha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Davy lidí čekají před Pražským hradem, aby se rozloučily s Václavem HavlemVideo: Reuters

Pohřeb někdejšího prezidenta bude ve třetí den státního smutku, který kvůli úmrtí politika, dramatika, spisovatele a disidenta vyhlásila vláda. Na státní pohřeb přijedou například bývalý prezident USA Bill Clinton s manželkou Hillary Clintonovou, ministryní zahraničí, někdejší šéfka americké diplomacie Madeleine Albrightová, britský premiér David Cameron, francouzský prezident Nicolas Sarkozy a další. [celá zpráva]

Pětasedmdesátiletý Havel zemřel v neděli na své chalupě v Hrádečku na Trutnovsku, kde v poslední době trávil většinu času.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám