Hlavní obsah

Po nočním sněžení je doprava na řadě míst komplikovaná

Aktualizováno

Velkou část Česka zasáhlo v noci na středu sněžení, které nad ránem způsobilo nemalé dopravní kombinace na řadě míst země. Silničářům se podařilo udržet většinu komunikací průjezdných, řidiči však musí přizpůsobit jízdu aktuální situaci.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Na Zlínsku zažili silničáři první prosincovou sněhovou nadílku. Většina hlavních tahů byla po středečním poledni mokrá s vrstvou rozbředlého sněhu.

Článek

Dopravu ve Zlínském kraji komplikuje od ranních hodin sněžení. Vozovky pokryl poprašek, silničáři komunikace ošetřují chemickým posypem. Ve vyšších polohách Vsetínska pak na silnicích leží ujetá vrstva sněhu do dvou centimetrů. Motoristé by proto měli volit opatrnou jízdu.

Čtěte v rubrice Vaše zprávy z regionů:
Karvinou zasypal sníh, silničáři byli na nohou už v noci

Na většině území Královéhradeckého kraje sněží, hlavní silniční tahy jsou mokré po chemickém ošetření, na menších cestách a silnicích v horských oblastech zůstává uježděná vrstva sněhu. Například v Krkonoších je ujetý sníh místy zledovatělý.

Sněhové přeháňky ráno komplikovaly dopravu téměř na celém území Vysočiny. Všechny silnice jsou podle silničářů se zvýšenou opatrností sjízdné. Hlavně v kopcích se však mohou vyskytovat místní problémy v podobě vzpříčených kamiónů.

Po ránu na kluzké vozovce havaroval nákladní automobil na silnici druhé třídy u Panských Dubenek na Jihlavsku. Místo je neprůjezdné. Nehoda je hlášena také na 134. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Pravý jízdní pruh tam blokuje nákladní automobil ležící na boku.

Sněžení ve středu dopoledne zkomplikovalo také dopravu v Moravskoslezském kraji. Například na silnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem havarovaly v průběhu dopoledne více než dvě desítky aut. Situace je složitá také na Novojičínsku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jedna z nehod mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou.

„Všichni dopravní policisté šetřící dopravní nehody jsou na silnicích a nehod stále přibývá. Se změnou počasí je situace na silnicích hrozivá a dojezdová doba dopravních policistů se prodlužuje,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Silnice na jihu Čech jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Jindřichohradecku a Českobudějovicku sněží. I v ostatních okresech, kde jsou silnice převážně mokré, musí řidiči počítat se sníženou viditelností kvůli sněhovým přeháňkám. Na Jindřichohradecku varují cestáři před zledovatělou vozovkou krytou posypem.

Na mnoha místech v Pardubickém kraji leží na silnicích nový sníh. Ve vyšších polohách je uježděný, jinde po solení rozbředlý.

Sněhové přeháňky vyhnaly nad ránem do terénu silničáře ve všech okresech Olomouckého kraje. Na hlavních silnicích leží sněhový poprašek do jednoho centimetru nebo zbytky sněhové kaše. Od středních poloh se na silnicích udržovaných inertně může vyskytovat ujetý sníh krytý posypem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám