Hlavní obsah

Silničáři varují řidiče, cesty v Česku namrzají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na silnicích v Česku se také v noci na pondělí tvořilo náledí, které komplikuje provoz na řadě míst republiky. Silničáři varují před namrzáním vozovek a doporučují větší opatrnost při jízdě. Řidiči mohou narazit také na zbytky sněhu na silnicích.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Silničáři v Libereckém kraji varují před možnou námrazou na hlavní silnici 10 z Turnova na Prahu v oblasti Příšovic. Namrzají také silnice v okolí Jablonného v Podještědí. Na silnicích leží zbytky rozbředlého sněhu, které mohou vzhledem k teplotám klesajícím až ke třem stupňům pod nulou namrzat.

Na horských silnicích v Královéhradeckém kraji leží vrstva uježděného sněhu. V Krkonoších je sněhová vrstva místy zledovatělá, v Orlických horách připadly zhruba tři centimetry sněhu a v některých úsecích se tvoří sněhové jazyky. Všechny komunikace jsou však s opatrností sjízdné.

Na některých místech v Pardubickém kraji jsou silnice pokryté sněhem, jinde leží zledovatělý sníh. A to zejména ve vyšších polohách. Zvýšenou opatrnost silničáři doporučují i na vlhkých a vymrzlých silnicích.

Na jihu Čech si řidiči musí dát pozor na rozdílný povrch vozovek. Na Českokrumlovsku na silnicích místy leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem, na Prachaticku jsou převážně mokré a ve zbývajících okresech vymrzlé a suché.

Silnice na Jesenicku pokryl sníh

Silnice na horách Vsetínska i v Hostýnských vrších na Kroměřížsku pokrývá místy ujetá sněhová vrstva do dvou centimetrů krytá posypem. Menší cesty na Valašsku v okolí vodních toků a také na mostech navíc mohou namrzat. Řidiči by proto měli volit jízdu se zvýšenou opatrností.

Silnice v horských oblastech Šumperska a Jesenicka po nočním sněžení opět pokryl sníh. Silničáři navíc motoristy na Šumpersku upozorňují na to, že se místy mohou tvořit sněhové jazyky. V nižších polohách regionu jsou cesty holé a mokré.

Zbytky sněhu ztěžují dopravu na Vysočině. Ujetá a místy zledovatělá vrstva sněhu čeká dnes na řidiče na vedlejších silnicích na Žďársku, Třebíčsku a Pelhřimovsku. Řidiči musí podle silničářů věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Silnice prvních tříd jsou většinou suché a vymrzlé.

Reklama

Výběr článků

Načítám