Hlavní obsah

Zeman se nezklidnil, ale agresivní prezidentskou kampaň neplánuje

Právo, ada, nig

„Ne že bych se na stará kolena zklidnil, ale pokud bude prezidentská kampaň, z mé strany nebude útočná a agresivní.“ Tak pravil ve čtvrtek nejznámější český důchodce, někdejší premiér a nyní čestný předseda SPOZ Miloš Zeman. Řečeno to bylo v pražské hospodě Jedová chýše, kde se Zeman setkal s padesátkou členů a příznivců své strany.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman chce bojovat o Hrad, pokud občané budou moci volit prezidenta přímo.

Článek

Zemana i jeho příznivce potěšilo, že poslanci ve středu schválili zavedení přímé volby. [celá zpráva]

Jedině do tohoto klání je totiž expremiér ochoten jít. Coby někdejší prognostik si dokonce tipl: největší šance má bývalý premiér Jan Fischer. Proč? Podle Zemana proto, že řídil úřednickou vládu, která nemohla nic dělat.

Přesto je ale připraven vhrnout se do kampaně. Tedy v případě, že přímou volbu ještě posvětí horní parlamentní komora.

Zemanovu budoucnost pak barvitě vykreslil hudebník a někdejší poslanec soc. dem. František Ringo Čech. „Už vidím, jak jdu na Hrad za Milošem a stráž mi říká: Je s Ivankou v Jelením příkopu.“ Doufá prý, že mu Miloš pak taky půjčí korunovační klenoty.

Přítomným se omluvil, že se nestal členem Zemanovy strany, protože prý stranictví z duše nesnáší, ale při prezidentské volbě je ochoten „Milošovi“ pomáhat seč to půjde. Zemanovo jméno prý dokonce zmiňuje při každé příležitosti už teď, kdy mu lidé tolik nenadávají jako v minulosti, když patřil mezi politiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám