Hlavní obsah

Klaus převzal Besserovu demisi, ministr bude úřadovat do konce týdne

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus v úterý odpoledne na Pražském hradě přijal demisi ministra kultury Jiřího Bessera (TOP 09 a STAN). Nahradit by jej měla poslankyně a stranická kolegyně Alena Hanáková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus s premiérem Petrem Nečasem (ODS)

Článek

Premiér Petr Nečas (ODS) uvedl, že Besser v úřadu skončí až v pátek. Ve čtvrtek jej totiž čeká jednání legislativní rady vlády, na němž budou projednávány mimo jiné církevní restituce, které resort kultury dlouhou dobu připravoval.

TOP 09 spolu s Hnutím Starostů a nezávislých nominovala na uprázdněný post poslankyni Hanákovou. [celá zpráva]

O jejím jmenování rozhodne premiér poté, co se s ní osobně setká. Schůzka by mohla proběhnout ještě tento týden. Oficiální ceremoniál by mohl proběhnout v týdnu následujícím.

Besser skončil kvůli tomu, že v majetkovém přiznání neuvedl své angažmá ve firmě Comoros Group, která svého času koupila byt na Floridě. Neprospělo mu ani to, že jedním z obchodních společníků firmy byl Pavel Hrách, který byl v minulosti odsouzen za korupci.

Reklama

Související témata:

Související články

Ministr kultury Besser rezignoval

Ministr kultury Jiří Besser (TOP 09 a Starostové) ve čtvrtek ráno rezignoval. Uvedl, že svou kauzou nechce zatěžovat vládu. Besser už v minulých dnech ztratil...

Výběr článků

Načítám