Hlavní obsah

Kubice chce vysvětlit schůzku Husáka s politiky a lobbisty

Ministr vnitra Jan Kubice požádal policejního prezidenta Petra Lessyho o stanovisko k pondělní schůzce jeho náměstka Vladislava Husáka s politiky a lobbisty. ČTK to řekl mluvčí ministerstva Pavel Novák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Husák se podle středečního vydání deníku Blesk sešel v Obecním domě například s kontroverzními podnikateli Tomášem Hrdličkou a Romanem Janouškem. Kromě nich tam byli i Pavel Bém, Boris Šťastný, Milan Richter či Rudolf Blažek, kteří patří k jedné ze dvou frakcí rozštěpené pražské ODS.

Podle mluvčí policejního prezidia Veroniky Hodačové Husák tvrdí, že šel kolem Obecního domu a pouze se zastavil pozdravit své známé. Policejní prezident bude podle ní v příštích dnech na Kubiceho žádost o vysvětlení a přijetí náležitých opatření reagovat.

Server Týden.cz uvedl, že Husák v souvislosti se schůzkou končí ve své funkci a stane se od prosince ředitelem Útvaru pro ochranu ústavních činitelů, kde vystřídá Františka Snopka, který odchází. To ale Hodačová popřela. Husák podle ní zůstává na svém místě. Nástupce Snopka bude podle Hodačové vybrán při standardním řízení, které vychází ze služebního zákona.

Podle spekulací tisku měly být tématem jednání "šedých eminencí" Hrdličky a Janouška s politiky frakce pražské ODS překotné změny ve vedení metropole a také v dozorčích radách městských podniků. Ty nastaly po vítězství skupiny primátora Bohuslava Svobody v pražské organizaci strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám