Hlavní obsah

Veletrh konopí přilákal do Prahy 100 vystavovatelů z celého světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský Průmyslový palác hostí od pátku do neděle druhý ročník mezinárodního konopného veletrhu Cannafest Prague 2011. Účastní se ho více než 100 vystavovatelů z 18 zemí světa včetně Austrálie, Číny nebo Indie. Loňského prvního ročníku se zúčastnilo během tří dnů 17 000 lidí. Letos očekávají organizátoři ještě větší účast.

Na Výstavišti propukl mezinárodní konopný festivalVideo: Novinky

 
Článek

Veletrh nabízí celkem šest výstavních okruhů. Jeho návštěvníci se mohou seznámit s využitím konopí ve stavebnictví, kosmetice, textilním nebo potravinářském průmyslu, vystavovány jsou artikly jako omítka z konopí, oblečení z konopí, sýry s konopím a nechybí ani konopné pivo. V další části Cannafestu si lidé mohou pořídit nejnovější pěstební technologie, hnojiva nebo přímo konopná semínka.

Součástí Cannafestu je i doprovodný program, který zahrnuje  koncerty nebo promítání filmů s příslušnou tematikou. Po celý veletrh budou probíhat i přednášky týkající se  pěstování, využití konopí v medicíně a s tím spojené legalizace konopných produktů pro lékařské účely. Diskutovat se má s lékaři, vědci, právníky, ale i pacienty s Parkinsonovou chorobou nebo roztroušenou sklerózou.

“Od počátku spolupracujeme s Policií ČR, je přísně zakázáno jakkoliv nakládat s konopím jako s omamnou látkou, nesmí se tu kouřit, ani distribuovat, na to máme speciální bezpečnostní službu,“ řekl Novinkám ředitel veletrhu Lukáš Běhal.

V Česku lze legálně pěstovat pouze několik odrůd technického konopí, které obsahuje méně než tři desetiny procenta THC. Pěstování přírodního konopí je u nás ilegální, semínka se sice mohou legálně kupovat, protože THC neobsahují, ovšem pouze pro sběratelské účely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám