Hlavní obsah

Se zřízením speciálního týmu žalobců se má zrušit vrchní státní zastupitelství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) ve středu oznámil, že vrchní státní zastupitelství v Praze a v Olomouci budou zrušena. Nahrazena mají být speciálním týmem žalobců, kteří budou zaměřeni na potírání korupce a závažné kriminality. Informovala o tom ČT.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS)

Článek

O zřízení speciálního protikorupčního útvaru při státním zastupitelstvu se již hovoří dlouho, ale o zrušení vrchních státních zastupitelství dosud nepadlo jediné slovo.

Zrovna ale to pražské se v poslední době netěší příliš dobré pověsti. Místní žalobci nedovedli do konce žádnou z významných korupčních kauz, punc tomu nasadil před rokem jmenovaný nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, když Pospíšilovi na jaře navrhl odvolat šéfa vrchních žalobců Vlastimila Rampulu.

Po řadě odkladů na to na podzim došlo, Rampulovo místo zaujal někdejší Zemanův náměstek Stanislav Mečl, ale prozatím dočasně. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám