Hlavní obsah

Inverzní poklička se nezvedne ani o víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v Česku se v pátek a o víkendu příliš měnit nebude, meteorologové očekávají mrholení a slabé sněžení, v noci teploty mírně pod nulou, přes den až k sedmi stupňům Celsia. Kvůli slabému větru se neočekává ani razantní zlepšení smogové situace.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Rozptylové podmínky by mohly být mírně lepší díky očekávanému lehkému mrholení nebo slabému sněžení, protože částice prachu navázané na sněhové vločky či kapky klesnou k zemi.

Inverzní pokličku drží nad naším územím tlaková výše, která se nachází nad střední a východní Evropou.

Foto: ČTK

Během pátku se čeká nízká oblačnost se vznikem mlhy, která místy může mrznout. Rtuť teploměru by neměla přesáhnout čtyři stupně Celsia, při malé oblačnosti až sedm stupňů. Na horách teplota nepřesáhne tři stupně Celsia.

V noci z pátku na sobotu meteorologové očekávají místy mrznoucí mlhy, stejně jako mrznoucí mrholení. Řidiči by tak měli vyjíždět jen se zvýšenou opatrností. Pokud bude v noci jasná obloha, teploty by mohly poklesnout až k – 5 stupňům Celsia.

V sobotu by mělo být počasí podobné jako v pátek, teploty při vyjasnění dosáhnou až sedmi stupňů Celsia, v průměru se budou pohybovat od nuly do čtyř stupňů. Rovněž rozptylové podmínky nebudou příznivé.

Mrznoucí mlhy se očekávají i v neděli, přes den při vyjasnění může teplota vyšplhat až k sedmi stupňům Celsia, předpokládá se nízká oblačnost s mrholením.

Podobné počasí bez větších výkyvů meteorologové očekávají i během následujícího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám