Hlavní obsah

Babiš byl u výslechu kvůli výrokům o úplatcích

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatel Andrej Babiš byl v minulých dnech u výslechu kvůli svému tvrzení, že po něm chtěl úplatek Václav Petr. Ten má blízko k prezidentu Václavu Klausovi.

Článek

Miliardář a zakladatel hnutí Ano 2011 prohlásil v nedělních Otázkách Václava Moravce, že po něm chtěl Petr úplatek v souvislosti s přijetím zákona o biopalivech. Václav Petr je majitel sportovního klubu Erpet a člověk blízký Václavu Klausovi. Podle serveru Lidovky.cz se Babiš kvůli svému výroku podrobil prvnímu výslechu u protikorupční policie.

“Ano, byl tam včera (ve středu) dopoledne,“ potvrdila serveru Lidovky.cz mluvčí Babišovy iniciativy Ano 2011 Anna Veverková-Stárková. Podrobnější však být nechtěla.

Mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej už dříve Novinkám sdělil, že se útvar bude o Babiše zajímat. [celá zpráva]

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) zaujal v pořadu ČT výrok: "Jmenoval se Vašek Petr... Majitel Erpetu... Ten říkal, že by něco zařídil," řekl Babiš. Více to ale nechtěl rozebírat, protože pro to prý nemá přímý důkaz, u rozhovoru nikdo další nebyl.

Petr jeho tvrzení popřel

Petr svou reakci zaslal ČTK a v ní Babišovo tvrzení jednoznačně popřel a označil je za "absolutní nehoráznost". Podle něj mají výroky zřejmě poškodit prezidenta Václava Klause. "Tvrzení pana Babiše, které prý v pořadu zaznělo, o jakémsi požadavku na úplatek, považuji za absolutní nehoráznost," sdělil Petr prostřednictvím své spolupracovnice Zlaty Chrastinové. S Klausem se Petr zná z tenisového prostředí.

Babiš, jeden z nejbohatších Čechů, před časem založil Akci nespokojených občanů Ano 2011. V televizní debatě byla jeho prohlášení chvílemi velmi emotivní, Česko nazýval "bordelem", "absurdistánem", místem pro "zlodějiny", politiky obviňoval z korupce, rozkrádání státu, hovořil o justiční mafii. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám