Hlavní obsah

Kalousek může za facky mladíkovi dostat pokutu 20 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Facky ministra financí Miroslava Kalouska, které v září nedaleko Sněmovny uštědřil mladému muži, šetří jako přestupek správní úřad Prahy 1. Konečný verdikt by měl být znám zhruba do měsíce. Kalouskovi hrozí pokuta až ve výši 20 tisíc korun nebo napomenutí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

Jelikož se Kalousek vzdal práva využít poslanecké imunity, případ putoval z pražské policie, která jej vyhodnotila jako přestupek, na správní úřad Prahy 1.

Podle mluvčí úřadu Veroniky Blažkové dostali úředníci Kalouskův spis minulý týden. Ministra si nyní pozvou na pohovor. Na vyřešení přestupku mají 60 dnů, rozhodnutí by ale mělo padnout dříve. Podle mluvčí hrozí Kalouskovi napomenutí nebo pokuta až do výše 20 tisíc korun. Veřejně prospěšné práce podle Blažkové ministrovi nehrozí.

Přestupek spáchal i mladý provokatér

Kalousek se bude ze svého činu zpovídat u úřadu, kterému šéfuje jeden z mála pražských starostů s politickou příslušností ve straně TOP 09. Radnice ale zdůrazňuje, že správní odbor je nezávislým orgánem, na jehož rozhodnutí nemají politici vliv.

Incident se odehrál 21. září. Kalousek mladíka zfackoval kvůli urážlivým výrokům. Na ministra údajně pokřikoval, že je zloděj a bude viset.

Přestupku se podle policie dopustil i zfackovaný mladík, který incident vyprovokoval. Podle policejní mluvčí Evy Stulíkové se ale policistům nepodařilo vypátrat jeho identitu, a to i přesto, že s ním média přinesla rozhovor. Pokud jeho totožnost zjistí, bude se také z přestupku zpovídat, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám