Hlavní obsah

U Kubiceho skončil další náměstek, rezignoval hlavní stratég

– Praha
Právo, Jakub Troníček

Na ministerstvu vnitra končí náměstek pro strategie a programové řízení Pavel Kryštof. Rezignační dopis odevzdal v pondělí do rukou šéfa resortu Jana Kubiceho, nahradit ho má ex-ministr dopravy Radek Šmerda, kterého si ministr vzal letos v září jako poradce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Právu to potvrdil mluvčí ministerstva Pavel Novák.

Kryštof na ministerstvu působil dříve jako šéf odboru strukturálních fondů, v náměstkovské pozici pak letos v červnu vystřídal Michala Moroze. Ten rezignoval krátce po Kubiceho nástupu do čela ministerstva.

Šmerdu si Kubice na ministerstvo vzal poté, co ho po pouhých několika měsících v křesle ministra dopravy vyměnily Věci veřejné za Pavla Dobeše. Ministrovi radil v oblasti vládní, parlamentní a legislativní agendy.

Po Kubiceho nástupu do čela vnitra nezůstal v jeho vedení na kameni kámen, kromě Moroze postupně skončili i všichni ostatní náměstci, odvolaného Jaroslava Salivara jako pravou ruku ministra vystřídal bývalý Kubiceho podřízený z policejního protimafiánského útvaru Jaroslav Hruška, hlavního ekonoma Jiřího France zase nový ministr nahradil Jaroslavou Oliveriusovou. Na své posty rezignoval i náměstek pro veřejnou správu a archivnictví František Vavera (VV) a skončil i ombudsman policie Viktor Čech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám