Hlavní obsah

Praha hostí největší výstavu diamantů v historii, mají cenu půl miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze je ode dneška k vidění unikátní výstava, která čítá 320 diamantů různých velikostí od jednoho až po 22 karátů. Celková hodnota expozice je vyčíslena na půl miliardy korun, dohromady vystavené drahé kameny váží přitom jen 200 gramů. Výstava, na které si zároveň můžete zboží i zakoupit, bude v Praze do 22. listopadu.

Projděte si výstavu luxusních diamantů v Široké uliciVideo: Novinky

 
Článek

Exponáty na výstavu byly zapůjčeny ze soukromých sbírek, z prestižní burzy diamantů v Antverpách a částečně pochází i z vlastní sbírky společnosti Diamonds International Corporation, která výstavu pořádá již třetím rokem. Letos jde podle nich o největší výstavu diamantů v historii České republiky.

Mezi nejzajímavější unikáty patří největší kámen výstavy, 22karátový černý diamant, který měří téměř dva centimetry. K vidění bude ale i 15karátový sněhově bílý diamant, který podle slov organizátorů v České republice doposud nikdo neviděl. Součástí expozice budou i vzácné modré a růžové diamanty. Nejdražším exponátem je pak 12karátový diamant v hodnotěě 12 milionů korun.

Foto: Novinky

Nejdražším exponátem výstavy je 12karátový diamant za 12 milionů korun

"Představa, že jsou diamanty nedostupné a pohybují se v v řádech miliónů nebo desítek miliónů korun, které si běžný člověk nemůže dovolit, je mylná. Nejlevnější diamanty vhodné pro investice je možné koupit už za 150 000 až 200 000 korun," tvrdí prezident společnosti DIC Luboš Říha. Roční zhodnocení u nich prý činí až sedm procent. U velkých kamenů však investice může vlastníkovi přinést dokonce zhodnocení přes deset procent ročně. Pokud si chce člověk pouze udělat radost a nechat si diamant například zasadit do prstýnku, přijde ho ten nejlevnější kámen na přibližně 7000 korun.

Bezpečnostní opatření

Putovní výstavu, která do Prahy přijela z Bratislavy, provází mimořádná bezpečnostní opatření. Expozici ze Slovenska převážel opancéřovaný vůz, doprovázely ho tři identické vozy, a další doprovodná vozidla, na převozu se podílelo 12 osob. " Zboží je tady 24 hodin bedlivě střeženo. A to na ulici před prodejnou i v místnosti, kde je uloženo," řekl Novinkám Jan Černý, který zajišťuje bezpečnost exponátů.Všechny exponáty jsou navíc pojištěné u domácích i zahraničních pojišťoven.

Výstava potrvá v showroomu společnosti v Široké ulici do 22. listopadu. Poté se přesune do Karlových Varů a svou pouť zakončí ve Varšavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám