Hlavní obsah

Na protest 17. listopadu lákali odboráři cimbálovkou

Právo, Miroslav Homola
Brno

Za nácvik nebo rozcvičku protestního shromáždění, které se uskuteční 17. listopadu v Brně, označila šéfka krajských odborů Stanislava Slavíková akci, která se uskutečnila ve čtvrtek na Malinovského náměstí v Brně. Za podpory svižné cimbálovky zde zástupci odborové organizace a spolupořádajících občanských iniciativ zvali na příští týden, kdy budou moci lidé na velkých arších vystavit vysvědčení Nečasově vládě.

Odboráři si udělali v Brně rozcvičku před 17. listopademVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

"Shromáždění pořádáme v Brně záměrně. Jednak proto, že až dosud byly všechny větší akce tohoto typu v Praze, a pak i kvůli dostupnosti zájemců, pro které by byla cesta do Prahy jednoduše drahá,“ uvedla Slavíková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Odboráři v Brně zvali k účasti na protestní akci, která se bude konat v den státního svátku 17. listopadu. Chtějí vystavit vládě vysvědčení.

Demonstrace chce poukázat mimo jiné i nato, že současná vláda už rozhodně nemá podporu veřejnosti a měla by odstoupit, a také například na údajně stále silnější nebezpečné tendence ve společnosti, kdy jsou proti sobě štvány a stavěny různé skupiny lidí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

K protestům verbovali kolemjdoucí s pomocí cimbálovky.

„Nikdy žádný stát nezkrachoval kvůli tomu, že by se staral a podporoval svoje lidi včetně těch nemocných či sociálně slabých, ale vždy skončil kvůli korupci. A to se bohužel děje stále více i zde,“ uvedl jeden z důvodů proč protest organizovat Patrik Doležal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám