Hlavní obsah

Heger se s lékaři nedohodl, desetiprocentní růst platů slíbit nemůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zástupci zdravotnických odborů se ve středu na jednání s ministrem Leošem Hegerem (TOP 09) na růstu platů nedohodli. Ministr slíbil lékařům růst platů o 6,25 procenta, odboráři trvají na zvýšení o deset procent, jak zněla dohoda. Po jednání to uvedl šéf LOK Martin Engel.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Předseda Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů (LOK-SČL) Martin Engel

Článek

Heger minulý týden oznámil, že  platy od počátku roku stoupnou o zmíněných šest procent s tím, že další nárůst bude možný podle ekonomické situace. [celá zpráva]

Odboráři chtěli od ministra vědět, z čeho vychází. Podle mluvčího ministerstva Vlastimila Sršně jde o výsledek analýz příjmů zdravotního pojištění. Pokud na to pojišťovny budou mít, dostanou zdravotníci v pololetí zbytek peněz, tedy navýšení o 3,75 procenta do požadovaných deseti.

Zástupci odborářů předali v pondělí ministerstvu zdravotnictví obří kopii memoranda a velký budík nastavený na pět minut po dvanácté. Ve středu mu ve stejném čase doručí čistidlo na brýle jako připomínku toho, že v memorandu, které ministerstvo s lékaři podepsalo, se hovoří o desetiprocentním růstu platů.

Dárky budou ministrovi na připomínku jeho platových slibů posílat celý měsíc v rámci happeningů, které se uskuteční ve všech krajích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám